Popis
Japonský zelený čaj v BIO kvalitě vyvinutý japonskými vědci v Institutu pro vývoj zdravých potravin.
Složení:
100% zelený čaj
Lahodný čaj obsahuje na rozdíl od ostatních zelených čajů až stokrát větší množství metylovaných katechinů ( EGCG ).
Čajové keře odrůdy Benifuki určené pro výrobu tohoto unikátního produktu jsou pěstovány v oblasti Kagoshimy na velmi vydatné půdě sopečného původu stejnojmenné jihojaponské prefektury. Čajové lístky jsou sklizeny hned časně z jara. Zpracovávají se zhruba o tři měsíce později, kdy jsou čajové lístky lehce napařeny v páře, což je kratší dobu ve srovnání s ostatními. Následně je již připraven k přípravě čaje.
Tento proces zrání zvyšuje obsah methylovaných katechinů v čaji. Jsou snadno vstřebatelné tenkým střevem a déle zůstávají v krvi než běžné katechiny. Japonští vědci věnují studiu účinků tohoto čaje zvýšenou pozornost a lidé jejich výzkum doplňují vlastními zkušenostmi. Vysoký obsah EGCG působí proti projevům alergií, kataru a zahleňování dýchacích cest.
Chuť čaje je velice výrazná, ostrá a trochu hořká.
Dávkování a příprava:
3-5 g čaje zalijeme 70° C teplou převařenou vodou. Po 10-15 vteřinách louhování přelijeme čaj přes sítko do šálků. Toto množství vystačí k přípravě 4-6 nálevů. Záleží na velikosti konvičky a délce louhování.
Obsah:
50 g