Popis
- je sklízen na klášterním ostrově Pu tuo, který je dle tradice označován za domov bódhisattvy Guan Yin – bohyně milosrdenství a soucitu, kde se pěstuje tradičním způsobem ve vysoké nadmořské výšce Lušanského pohoří
- čajovým keřům prospívá vlhký vzduch a ochrana, kterou jim mraky a mlha z okolních řek a jezer poskytují před přímými slunečními paprsky, lístky se v tomto případě rozvíjejí pomaleji, mají vyšší obsah chlorofylu a méně kofeinu
- má vysokou hladinu antioxidantů, výrazně vysoký obsah vitamínu C, fluoridů a vápníku
- má trávovitou sladko oříškovou velmi charismatickou chuť, je značně povzbudivý,vhodný před meditací, ale i během dne
Příprava:
Do nádoby (konvičky,misky,sklenice,hrnku,gaiwanu) o obsahu cca 0,3 l vložíme 4-6 gramů lístků, zalejeme převařenou vodou teploty 70-80 stupňů a necháme 30 vteřin -2 minuty, nálevy opakujeme dle chuti.
Obsah:
125 g